Πήγαμε - Είδαμε: Την Μαρία Παπαγεωργίου στο Gazarte σε ένα live που θα θυμόμαστε

 
REVIEWS

Ήταν η τελευταία μας συναυλία πριν την αναστολή όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Ανυπομονησία και θλίψη! Κάπως έτσι αισθανόμουν λίγες ώρες πριν το live της Μαρίας Παπαγεωργίου στο Gazarte. Γνωρίζαμε από το μεσημέρι του Σαββάτου ότι αυτό θα ήταν το τελευταίο πριν την εφαρμογή του μέτρου της αναστολής όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων.  

Και η αλήθεια είναι ότι δεν ξεκινάς με την καλύτερη διάθεση έχοντας στο μυαλό ότι από την επόμενη μέρα ό, τι σχετίζεται με πολιτισμό κατεβάζει ρολά.

Και αυτό γίνεται ακόμα πιο έντονο, όταν φτάνοντας στο Gazarte διαπιστώνεις πόσο υποδειγματικά τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και θυμώνεις όταν σκέφτεσαι ότι λίγες ώρες πριν περίμενες μήπως περάσει ένας συρμός του μετρό με λιγότερο κόσμο.

Με ανάμεικτα συναισθήματα λοιπόν, τα οποία στη συνέχεια έδωσαν τη θέση τους στα τραγούδια και στη συγκίνηση, υποδεχθήκαμε λίγο πριν τις εννέα και μισή τη Μαρία Παπαγεωργίου. Σε μια solo performance που διήρκεσε 90 λεπτά με κιθάρες, loops, κρουστά και τον Σταύρο Ρουμελιώτη στα ηχητικά περιβάλλοντα, έμπλεξε τραγούδια και δημιουργούς από το σήμερα και το χθες, χωρίς να λείπουν και τα δικά της τραγούδια.

Με δυνατές στιγμές όπως το «Έγινε η απώλεια συνήθειά μας» και την «Κοιλάδα των Τεμπών» όπου ο τελευταίος στίχος έμπλεξε με τον «Σπόρο», με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, της Λένας Πλάτωνος, του Στάμου Σέμση του Παύλου Παυλίδη και πολλών αγαπημένων δικών της και δικών μας.

Με μικρές εκπλήξεις αφού δεν περιμένεις να ακούσεις το «Χόρεψε αγόρι μου» με την ίδια την Μαρία να εξηγεί ότι «μεγάλωσε με Ελένη Δήμου και τον Μάνο Χατζιδάκι τον έμαθε αργότερα», ή το «Απορώ» του Γιάννη Πάριου ή να μη χαλάει χατίρι όταν της ζητούν να πει «Το πηγάδι».

«Σας ευχαριστώ πολύ που ήρθατε να περάσεσε αυτή τη βραδιά με τα χαρούμενα κομμάτια που σας έχω ετοιμάσει για να ξεχαστείτε που από αύριο θα είμαστε πάλι μέσα», είπε η ίδια γελώντας στην αρχή της βραδιάς με τον κόσμο που βρέθηκε στο Gazarte να αποδεικνύει τη μεγάλη επιθυμία που είχε για το συγκεκριμένο live. Απόδειξη, ότι κανείς δεν μιλούσε και οι μοναδικές φωνές που ακούστηκαν ήταν για να τραγουδήσουν μαζί της.

Η επιλογή του συγκεκριμένου live ήταν η καλύτερη επιλογή για την τελευταία βραδιά πριν την εφαρμογή της αναστολής όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Στο τέλος της βραδιάς η Μαρία Παπαγεωργίου αποκάλυψε πως αν όλα πάνε καλά θα επιστρέψει στο Gazarte στις 7 και στις 14 Δεκεμβρίου.

Φεύγοντας από το Gazarte στάθηκα για λίγη ώρα έξω και σκεφτόμουν τα live που έχουμε δει τα τελευταία χρόνια. Άραγε θα έχουμε ανάλογες αναμνήσεις από τον φετινό χειμώνα;

ΕΔΩ μπορείτε να δείτε και τη συνέντευξη της Μαρίας Παπαγεωργίου στην κάμερα του loaded.gr

REVIEWS