Η Βρετανία καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση να αλλάξει γνώμη για τις περιοδείες

«Η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή για το ζήτημα της Visa» λέει το Λονδίνο

BREAKING
 

«Η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή για το ζήτημα της Visa» λέει το Λονδίνο

Η Βρετανική κυβέρνηση δηλώνει ότι «η πόρτα της παραμένει ανοιχτή εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάξει θέση σχετικά με το πώς θα μπορούν μουσικοί και οι εργαζόμενοι να περιοδεύουν στην Ευρώπη χωρίς visa».

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία για το Brexit μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών προέβλεπε ότι ορισμένοι εργαζόμενοι θα μπορούν να ταξιδεύουν για δουλειά στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Βρετανία χωρίς να χρειάζονται visa.

250.000 υπογραφές για αλλαγή της συμφωνίας

Ωστόσο, η συμφωνία δεν κάλυπτε τους μουσικούς γεγονός το οποίο προσέθετε μεγάλο κόστος στις περιοδείες και προκαλούσε τεράστια προβλήματα ειδικά σε μικότερα ονόματα τα οποία θα αδυνατούσαν να βρουν τα απαραίτητα χρήματα για να πραγματοποιήσουν περιοδείες.

Μάλιστα, πολλοί παράγοντες της Βρετανικής μουσικής λένε ότι η συμφωνία απειλεί την βιομηχανία της μουσικής της χώρας ο τζίρος της οποίας ανέρχεται κοντά στα έξι δισ. το χρόνο.

Ήδη υπάρχουν μεγάλες αντιδράσεις στη Βρετανία από μουσικούς οι οποίοι έχουν συγκεντρώσει περίπου 250.000 υπογραφές ζητώντας από την κυβέρνηση να αλλάξει τη συμφωνία.

«Η Βρετανική Κυβέρνηση θα υποστηρίζει τις φιλόδοξες συμφωνίες για τους καλλιτέχνες»

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης έριξε την ευθύνη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και είπε ότι ήταν οι Βρυξέλλες που απέρριψαν τις προτάσεις για περιοδείες χωρίς visa. Ωστόσο, πριν από μερικές ημέρες αποκαλύφθηκε ότι μια τυπική πρόταση η οποία θα εξαιρούσε τους μουσικούς και τους καλλιτέχνες από το να λαμβάνουν visa για να μπουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ταξίδια κάτω των 90 ημερών, απορρίφθηκε από την κυβέρνηση της Βρετανίας η οποία τώρα δηλώνει ότι «είναι έτοιμη να αρχίσει νέες διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το ζήτημα».

«Δεν είναι αλήθεια ότι αρνηθήκαμε μία τέτοια συμφωνία από την Ευρωπαϊκή Ένωση»δήλωσε στο NME εκπρόσωπος της κυβέρνησης. «Η Βρετανική κυβέρνηση πάντα θα υποστηρίζει τις φιλόδοξες συμφωνίες για τους καλλιτέχνες και τους μουσικούς ώστε να μπορούν να εργάζονται και να περιοδεύουν στην Ευρώπη» πρόσθεσε, ενώ πρότεινε η δουλειά των μουσικών και των καλλιτεχνών καθώς και του προσωπικού που τους συνοδεύει, να συμπεριληφθεί στις επιτρεπόμενες δραστηριότητες για βραχυπρόθεσμους επισκέπτες για δουλειές.«Αυτό θα είχε επιτρέψει στους μουσικούς να ταξιδεύουν από τη Βρετανία στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιο εύκολα χωρίς να χρειάζονται άδειες εργασίας. Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση επανειλημμένα αρνήθηκε τις προτάσεις που κάναμε. Είμαστε ξεκάθαροι ότι η πόρτα μας παραμένει ανοιχτή αν αλλάξει τη θέση της», ανέφερε χαρακτηριστκά.

 

BREAKING MUSIC