Classical & Opera

«Sunrise» με τον Μάνο Κιτσικόπουλο

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

25/06/2021


__ Χώρος

Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

 Αθήνα 115 21


__ Εισιτήρια

15 ευρώ (γενική είσοδος)

 

Το αριστούργημα της έβδομης τέχνης µε live μουσική από πιάνο στον Κήπο του Μεγάρου

Έπειτα από την περσινή μεγάλη επιτυχία του «Θωρηκτού Ποτέμκιν», ο Μάνος Κιτσικόπουλος, ένας από τους πιο πολυδιάστατους σολίστ της γενιάς του, επιστρέφει στον Κήπο την Παρασκευή 25 Ιουνίου στις 9:00 το βράδυ, για να συνοδεύσει ζωντανά στο πιάνο ένα από τα διαχρονικά αριστουργήματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, τo φιλμ «Sunrise» [«Η αυγή»] του Friedrich Wilhelm Murnau [Φρήντριχ Βίλχελμ Μούρναου], συνθέτοντας μουσική και αυτοσχεδιάζοντας πάνω σε έργα μεγάλων συνθετών: Chopin [Σοπέν], Piazzolla [Πιατσόλλα], Weil [Βάιλ], Satie [Σατί] κ.ά.

 

Η ταινία, αμερικανικής παραγωγής 1927, διαμόρφωσε το σύγχρονο σινεμά και θεωρείται από τους κριτικούς ως το καλύτερο φιλμ του βωβού κινηματογράφου.

Αποτελεί σταθμό στην τέχνη της αφήγησης, καθώς ο μεγάλος γερμανός σκηνοθέτης κατορθώνει να μετατρέψει μια ιστορία μοιχείας και προμελετημένου φόνου σε έναν ύμνο για τον έρωτα και την ελπίδα.

Επίσης, το «Sunrise» απελευθέρωσε για πρώτη φορά τη στατική έως τότε κάμερα, εφαρμόζοντας επαναστατικές τεχνικές στην κίνησή της.

Στην εκδήλωση θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα.

Διάρκεια: 95 λεπτά

Eισιτήρια: 210 72 82 333, megaron.gr και σε όλα τα καταστήματα Public

 

 

 

CLASSICAL & OPERA