Ο Σωκράτης και τα πουλάκια του, κελάηδησαν παρέα

 
REVIEWS

Ο Σωκράτης Μάλαμας ξεσήκωσε το Θέατρο Γης και μαζί με τρεις χιλιάδες «πουλάκια», όπως συνηθίζει να αποκαλεί το κοινό του, τραγούδησαν μαζί μέχρι τα μεσάνυχτα.

 

 

Του Κωνσταντίνου Βρεττού

 

 

«Μην βρέξεις σήμερα» ήταν η επίκληση του κόσμου προς τους ουρανούς κατά την χθεσινή μέρα. Μπορεί να μην έπιασαν, αλλά ο Σωκράτης δεν είχε διάθεση να αφήσει παραπονεμένους τους τρεις χιλιάδες θεατές που βρέθηκαν στο θέατρο Γης. Όταν ο υπεύθυνος σκηνής του είπε ότι υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, ο Σωκράτης δεν πτοήθηκε και αποφάσισε να αφιερώσει ένα τραγούδι στην βροχή, για να την καλμάρει.

 

 

Κάθε συναυλία του Σωκράτη Μάλαμα στην Θεσσαλονίκη, αποτελεί γιορτή, ένα μεγάλο πάρτι που συνδέει τον κόσμο, δημιουργεί μια σύμπνοια, αισθάνεσαι πως τελικά δεν είσαι τόσο ξένος με τον διπλανό σου.

Ο κόσμος, έχοντας ήδη ρυθμό από την χθεσινή συναυλία της Ματούλας, χόρευε καθιστός, με μικρές στιγμές ατασθαλίας όταν έπιασε η βροχή και μοιραία σηκώθηκε. Ίσως να ήταν και σύμμαχος η βροχή τελικά.

Τα «πουλάκια» κελαηδούσαν όρθια και ο Σωκράτης με τον ευγενικό του τρόπο, ζήτησε στον κόσμο να καθίσει για να συνεχίσουν να παίζουν. Το χειμωνιάτικο κλίμα που επικρατούσε, ζέστανε με τη φωνή της και η υπέροχη Ιουλία Καραπατάκη και ο κόσμος της το ανταπέδωσε πετώντας της φούτερ και μπουφάν για να την ζεστάνει.

Μπροστά μου καθόταν μια μητέρα με τα παιδιά της. Όταν η κιθάρα έδωσε το σύνθημα για την «Πριγκιπέσσα», η κοπέλα γύρισε και είπε «Έλα ρε μάνα», αφιερώνοντας της το αγαπημένο κομμάτι και τραγουδούσαν αγκαλιά. Αυτή είναι η μαγεία στην μουσική του Σωκράτη, ενώνει γενιές, δημιουργεί στιγμές και γεννά συναισθήματα.

 

Σωκράτης και Ματούλα εναντίον βροχής, σημειώσατε άσσο

 

Η κρυφή επιθυμία να εμφανιστεί ο ένας στην συναυλία του άλλου έμεινε ανεκπλήρωτη, οι υπέροχες συναυλίες τους όμως ολοκληρώθηκαν και με το παραπάνω. Δύο σερί βραδιές γεμάτες μουσική έλαβαν χώρα στο θέατρο Γης και ο κόσμος φάνηκε ότι το είχε ανάγκη.

Οι θεατές φεύγοντας αναπολούσαν ένα αγαπημένο τους πρόσωπο για να δέσει το γλυκό. Έναν τύπο, ονόματι Θανάση, που απείχε από τις συναυλίες και έμεινε σπίτι του, στο Μεταξοχώρι Λαρίσης. Θα έρθει και η ώρα του, που θα πάει.

 

REVIEWS