Μαρία Παπαγεωργίου – Τάνια Τσανακλίδου: Μια μαγική συνύπαρξη

 
REVIEWS

Δημιούργησαν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα και εμείς από κάτω να παρακολουθούμε –πολλές φορές δεν ακουγόταν ούτε ανάσα

Της Αφροδίτης Παπακαλού

«Εγώ είμαι εδώ σήμερα μόνο από αγάπη». Αυτά τα λόγια της Τάνιας Τσανακλίδου περικλείουν όσα ζήσαμε χθες βράδυ στο Gazarte στο live της Μαρίας Παπαγεωργίου.

Δύο ώρες γεμάτες συγκίνηση, αμεσότητα και ζεστασιά.

Λίγο πριν τις 10 το βράδυ βγήκε στη σκηνή η Μαρία Παπαγεωργίου αρχίζοντας με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη τα οποία στη συνέχεια μπλέχτηκαν με δικά της και με εκείνα του Χατζιδάκι, του Ξαρχάκου, του Παυλίδη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου και πολλών ακόμα.

Η είσοδος της Τάνιας Τσανακλίδου έγινε πάνω στη μελωδία του Σταύρου Ξαρχάκου «Δεν έχει αρχή», με την ίδια να απαγγέλει τους στίχους της Λένας Κιτσοπούλου από την Γκόλφω -στίχοι που υμνούν την αγάπη. Σε αυτήν την αγάπη αναφέρθηκε και η ίδια που στάθηκε -όπως είπε- αφορμή για την παρουσία της.

Και επειδή είναι δύσκολο να αποτυπωθεί σε λίγες γραμμές όσα ζήσαμε στο Gazarte, θα σας πούμε το εξής: Σκεφτείτε τι συναισθήματα εκπέμπουν όταν βρίσκονται μόνες τους στη σκηνή και φανταστείτε τώρα και τις δύο μαζί.

«Πάτωμα», «Απ’ τα κουμπάκια ανάμεσα», «Το παπάκι», είναι κάποια από τα τραγούδια που δημιούργησαν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα και εμείς από κάτω να παρακολουθούμε –πολλές φορές δεν ακουγόταν ούτε ανάσα.

Και επειδή εκτός από αγάπη «θέλουμε δρόμο για δικαιοσύνη» όπως είπε η Μαρία Παπαγεωργίου, τα έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου της «Μια χαραμάδα πανικού» το οποίο μπορούσαμε να αγοράσουμε στα live της στο Gazarte, θα δοθούν για τα δικαστικά έξοδα της υπόθεσης της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου.

 

REVIEWS