Classical & Opera

Όταν το σαξόφωνο συναντά το πιάνο

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

19/01/2022


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

Από 8 έως 18 ευρώ

 

Ο διεθνούς κύρους βιρτουόζος σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος μαζί με τη Δανάη Ντέρκεν σε μια ιδιαίτερη συνύπαρξη

Με κοινό κώδικα τη μουσική, δύο καλλιτέχνες που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές, ο καταξιωμένος σαξοφωνίστας Θεόδωρος Κερκέζος και η ανερχόμενη πιανίστα Δανάη Ντέρκεν, δίνουν ραντεβού την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου στις 8:30 μ.μ. στο Μέγαρο.

Μαζί τους, ο βιολονίστας Ανδρέας Κερκέζος. Στο ρεσιτάλ τους, που αναδεικνύει τις δεξιοτεχνικές και εκφραστικές δυνατότητες του σαξόφωνου, παρουσιάζουν ένα πανόραμα πρωτότυπων έργων και μεταγραφών, με την υπογραφή συνθετών του 19ου και 20ού αιώνα (Claude Debussy [Κλωντ Ντεμπυσσύ], Marc Eychenne [Μαρκ Εσέν], George Gershwin [Τζωρτζ Γκέρσουιν], Darius Milhaud [Νταριούς Μιγιώ], Pedro Iturrade [Πέδρο Ιτουρράλντε]), αλλά και ελλήνων δημιουργών, όπως ο σπουδαίος Μίκης Θεοδωράκης και ο Ερρίκος Βάιος, εκπρόσωπος της νέας γενιάς των σύγχρονων δημιουργών μας.

Η εμφάνισή του Θεόδωρου Κερκέζου και της Δανάης Ντέρκεν στο Μέγαρο εντάσσεται στο πλαίσιο της σειράς Έλληνες σολίστ στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος, η οποία συνεχίζεται τον Φεβρουάριο (1/2/2022) με τη συναυλία της πιανίστας Ντόρα Μπακοπούλου, του Νίκου Μάνδυλα (βιολί), της Κρυσταλίας Γαϊτάνου (βιόλα) και του Κριστοφόρ Μιρόσνικοφ (τσέλο).

Επίσης τον Φεβρουάριο, το Κουαρτέτο Εγχόρδων Τετρακτύς συναντά στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος τον κλαρινετίστα Κώστα Τζέκο (9/2/2022), ενώ η μετζοσοπράνο Μαίρη-Έλεν Νέζη και ο βαρύτονος Vito Priante, πλαισιωμένοι από τον πιανίστα Δημήτρη Γιάκα, ερμηνεύουν τραγούδια αγάπης (23/2/2022).

Τον Μάρτιο έχουν προγραμματιστεί τρία ακόμη ρεσιτάλ. Στο πρώτο (14/3/2022) εμφανίζονται η σοπράνο Λένια Ζαφειροπούλου, ο Φαίδων Mηλιάδης (βιολί), η Φανή Βοβώνη (βιολί), η Αγγέλα Γιαννάκη (βιόλα) και ο Αλέξης Καραϊσκάκης Νάστος (τσέλο), που παρουσιάζουν γαλλόφωνη μουσική. Στο δεύτερο (16/3/2022) συμμετέχουν οι λυρικοί ερμηνευτές Μυρσίνη Μαργαρίτη και Τάσης Χριστογιαννόπουλος –μαζί τους, ο Νίκος Αθηναίος στο πιάνο–, ενώ στην τρίτη συναυλία του κύκλου (23/3/2022) λαμβάνει μέρος το Τρίο Παντούμ (Ανδρέας Παπανικολάου-βιολί, Άγγελος Λιακάκης-βιολοντσέλο, Τίτος Γουβέλης-πιάνο).

Τιμές εισιτηρίων: 8 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 12 € (Ζώνη Α΄) ● 18 € (Ζώνη Β΄)

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Στο πλαίσιο της συναυλίας και των εκπαιδευτικών δράσεων για ενήλικες που είναι συνδεδεμένες με τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του Μεγάρου, η Δανάη Ντέρκεν συνομιλεί με το κοινό για την Επιρροή της διπλής υπηκοότητας στη μουσική σταδιοδρομία, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου (18:00 – 19:00).

Είσοδος ελεύθερη με δελτίο προτεραιότητας κατόπιν ηλεκτρονικής κράτησης, μία εβδομάδα πριν την ημερομηνία της εκδήλωσης (11.1.2022).

Απαραίτητη η προσέλευση 30 λεπτά πριν την έναρξη του προγράμματος.

Στη συναυλία και στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ

 

CLASSICAL & OPERA