Classical & Opera

H Mitsuko Uchida στο Μέγαρο Μουσικής

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

24/05/2022


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

Από 11 έως 60 ευρώ

 

Την Τρίτη 24 Μαΐου σε συνθέσεις του Wolfgang Amadeus Mozart, του Robert Schumann αλλά και του György Kurtág

H Mitsuko Uchida [Μιτσούκο Ουτσίντα] θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες πιανίστες του καιρού μας, με διεθνώς αναγνωρισμένες ερμηνείες και ηχογραφήσεις που έχουν τιμηθεί με πολλές διακρίσεις –ανάμεσά τους, και δύο Grammy.

Γνωστή στο διεθνές μουσικό στερέωμα για την άνεση με την οποία κινείται στην πιιανιστική εργογραφία της κλασικής, ρομαντικής αλλά και σύγχρονης εποχής, η γιαπωνέζα σολίστ έρχεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για ένα και μοναδικό ρεσιτάλ στο πλαίσιο της σειράς Piano Masters, την Τρίτη 24 Μαΐου στις 8:30 το βράδυ.

Θα παρουσιάσει στο κοινό της Αίθουσας Χρήστος Λαμπράκης συνθέσεις του Wolfgang Amadeus Mozart [Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ], του Robert Schumann [Ρόμπερτ Σούμαν] αλλά και του György Kurtág [Γκέργκι Κούρταγκ], ενός από τους μεγαλύτερους δημιουργούς του 20ού αιώνα, και από τους πιο αγαπημένους της Uchida.

Το βιογραφικό της περιλαμβάνει αξιοζήλευτες συνεργασίες με τα διασημότερα ορχηστρικά σύνολα παγκοσμίως (Φιλαρμονικές Βερολίνου και Λονδίνου, Κονσέρτχεμπαου, Συμφωνικές της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, του Λονδίνου και του Σικάγο, κ.ά.) και με κορυφαίους αρχιμουσικούς, όπως οι Bernard Haitink [Μπέρναρντ Χάιτινκ], Sir Simon Rattle [Σερ Σάιμον Ρατλ], Riccardo Muti [Ρικκάρντο Μούτι], Esa-Pekka Salonen [Έσα-Πέκκα Σάλονεν], Vladimir Jurowski [Βλαντίμιρ Γιουρόφσκι], Andris Nelsons [Άντρις Νέλσονς], Gustavo Dudamel [Γκουστάβο Ντουνταμέλ] και Mariss Jansons [Μάρις Γιάνσονς]. Πρόσφατα μάλιστα, γιόρτασε την 100ή της εμφάνιση ως σολίστ με την περίφημη Ορχήστρα του Κλήβελαντ.

Στο ρεσιτάλ της Mitsuko Uchida στο Μέγαρο, θα ακουστούν η Φαντασία σε ντο ελάσσονα και η Σονάτα για πιάνο σε σι ύφεση μείζονα του Mozart καθώς και οι Χοροί των οπαδών του Δαβίδ, έργο 6 του Schumann. Η διακεκριμένη δεξιοτέχνης θα ερμηνεύσει επίσης αποσπάσματα από τους τόμους 2, 3, 5 και 7 της συλλογής Játékok (Παιχνίδια) του György Kurtág, αλλά και το έργο του ... Couple égyptien en route vers l’inconnu... (… Ζευγάρι Αιγυπτίων στον δρόμο για το άγνωστο…).

Τιμές εισιτηρίων:

11 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 16 € ● 26 € ● 34 € ● 42 € ● 52 € ● 60 €

Eισιτήρια: 210 72 82 333, www.megaron.gr

Ώρα: 20:30

CLASSICAL & OPERA