Classical & Opera

Η Μaria João Pires στο Μέγαρο Μουσικής

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

18/02/2023


__ Χώρος

Μέγαρο Μουσικής

 Λεωφ. Βασιλίσσης Σοφίας


__ Εισιτήρια

Από 11 έως 60 ευρώ

 

Μια βραδιά αποκλειστικά με έργα Beethoven από την πιανίστα στο

Η ελβετική ορχήστρα δωματίου Festival Strings Lucerne, η οποία ενθουσίασε το ελληνικό κοινό στο περσινό ντεμπούτο της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, ανταποκρινόμενη στην πρόσκλησή του να συμπράξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την Maria João Pires [Μαρία Ζοάο Πίρες], συναντά την κορυφαία πιανίστα το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 8:30 μ.μ.

Η Pires, μετά το συγκλονιστικό της ρεσιτάλ της, τον προηγούμενο Απρίλιο, στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, συμπράττει με το γνωστό σύνολο σε μια συναυλία αποκλειστικά με έργα Ludwig van Beethoven [Λούντβιχ βαν Μπετόβεν], ερμηνεύοντας το Τρίτο κοντσέρτο για πιάνο σε ντο ελάσσονα.

Ο εξάρχων και καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Daniel Dodds [Ντάνιελ Ντοντς] θα καθοδηγήσει μουσικά, από το αναλόγιο, τη Festival Strings Lucerne σε δύο ακόμη έργα της μπετοβενικής παρακαταθήκης: στη διάσημη ορχηστρική Εισαγωγή «Κοριολανός» και στην κοσμαγάπητη «Ηρωική» συμφωνία σε μι ύφεση μείζονα.

H εμφάνιση της Maria João Pires και του συνόλου Festival Strings Lucerne στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης ανήκει στον Κύκλο Μεγάλοι Ερμηνευτές – Μεγάλες Ορχήστρες.

Τιμές εισιτηρίων: 11 € (φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 16 € ● 26 €

34 € ● 42 € ● 52 € ● 60 €

Εκτιμώμενη διάρκεια: 2 ώρες και 5 λεπτά (με διάλειμμα)

Εισιτήρια ΕΔΩ

CLASSICAL & OPERA