Classical & Opera

Η ΚΟΑ τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Κάλλας

CLASSICAL & OPERA

__ Ημερομηνία

29/06/2023


__ Χώρος

Ηρώδειο

 Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη


__ Εισιτήρια

Από 5 ευρώ

 

Παρουσιάζοντας στο Ηρώδειο το Ρέκβιεμ του Τζουζέπε Βέρντι

Μπορεί ο Τζουζέπε Βέρντι να μην ήταν τυπικός χριστιανός ήταν, όμως, θερμός πατριώτης. Ένας γνήσιος ουμανιστής με βαθιά πίστη στον άνθρωπο. Στις 29 Ιουνίου στο Ηρώδειο, ο διασημότερος συνθέτης του ιταλικού ρομαντισμού, ανυψώνει τις φωνές των ανθρώπων με το δημοφιλέστερο Ρέκβιεμ.

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, με τον Λουκά Καρυτινό στο πόντιουμ, παρουσιάζει το επικών διαστάσεων συμφωνικό – χορωδιακό έργο που υμνεί το εφήμερο του ανθρώπου. Τα ζοφερά του πάθη, τις επικλήσεις, τις διαψεύσεις αλλά και τη συναισθηματική ανάταση που γεννούν οι μεγάλες ιδέες. Τα ύψη και τα τάρταρα του συναισθηματικού μας κόσμου ξεδιπλώνονται σε μια δημιουργία που γράφτηκε με αφορμή τον θάνατο του Ιταλού συγγραφέα Αλεσάντρο Μαντσόνι, θεμελιωτή της ιταλικής γλώσσας και υπέρμαχο της απελευθέρωσης και ενοποίησης της Ιταλίας.

Σολίστ, η διεθνώς ανερχόμενη Φινλανδή υψίφωνος Μίινα-Λίισα Βέρελε, η επιβλητική μεσόφωνος από την Τυνησία Ριχάμπ Σαγιέμπ, ο υποψήφιος για Grammy τενόρος Μπάρι Μπανκς και ο βαθύφωνος Αλέξανδρος Σταυρακάκης, ο μοναδικός Έλληνας που έχει διακριθεί με το Α΄ Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Τσαϊκόφσκι. Συμμετέχουν η Χορωδία της ΕΡΤ, η Χορωδία των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων και η Amadeus Mixed Choir.

Συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου.

Giuseppe Verdi (1813-1901)

Messa da Requiem (στη μνήμη του Αλεσάντρο Μαντσόνι) για τέσσερις σολίστ, μεικτή χορωδία και ορχήστρα

Κρατική Ορχήστρα Αθηνών – Λουκάς Καρυτινός

Τζουζέπε Βέρντι: Το δημοφιλέστερο Ρέκβιεμ

  • Μουσική διεύθυνση Λουκάς Καρυτινός
  • Σολίστ Μίνα-Λίζα Βερέλε υψίφωνος, Ριχάμπ Σαιέμπ μεσόφωνος, Μπάρι Μπανκς τενόρος, Αλέξανδρος Σταυρακάκης βαθύφωνος
  • Συμμετέχουν η Χορωδία της ΕΡΤ (Διδασκαλία - διεύθυνση Μιχάλης Παπαπέτρου), η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων (Διδασκαλία - διεύθυνση Σταύρος Μπερής) και η Amadeus Mixed Choir (Διδασκαλία - διεύθυνση χορωδίας Svilen Simeonov)

Εισιτήρια ΕΔΩ

 

 

CLASSICAL & OPERA