Πήγαμε, είδαμε τους Wu-Tang Clan χωρίς να είναι οι Wu-Tang Clan

 
REVIEWS

Επεσε η αυλαία του Release Athens με απώλειες της τελευταίας στιγμής.

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου
Φωτογραφίες: Τάσος Παπαϊωάννου

Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του Release Athens έσκασε σαν βόμβα: «Η τελευταία πτήση που θα μετέφερε μέλη των Wu-Tang Clan. Ανάμεσα σε αυτούς που τελικά ήρθαν στην Αθήνα δεν συμπεριλαμβάνονται οι εξής: Clifford Smith, Dennis Coles και Gary Grice».

Δηλαδή δεν ήρθαν οι Method Man, Ghostface Killah και GZA. Σαν να είναι προγραμματισμένη συναυλία των Rolling Stones και να μην έρχονταν ο Mick Jagger και ο Keith Richards. Αδιανόητο. Συναυλία χωρίς τον Method Man, τον Ghostface Killah και τον GZA δεν είναι συναυλία των Wu-Tang Clan όπως και να το κάνουμε. Τίμιο το Release Athens, στην ανακοίνωσή του έλεγε «πως όποιος ή όποια δεν επιθυμεί να παρακολουθήσει την ημέρα, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί, έχει τη δυνατότητα να μην κάνει χρήση του εισιτηρίου του και να αποζημιωθεί». Δεν ξέρουμε πόσοι είναι τελικά αυτοί που δεν ήρθαν στο live, αν είναι πολλοί ή λίγοι που θα ζητήσουν επιστροφή εισιτηρίου, μάλλον όχι πολλοί αν κι έμαθα για τρεις που αποφάσισαν να μην κατέβουν στην Πλατεία Νερού.

Στην Πλατεία Νερού που χθες είχε γύρω στους 7-8 χιλιάδες φαν της χιπ-χοπ σκηνής, ως επί το πλείστον αγόρια, καμία σχέση δηλαδή με τους Arctic Monkeys αν με καταλαβαίνετε. Από τη στιγμή που δεν είδαμε τους Wu-Tang Clan σε φουλ σύνθεση, όσο καλοί και αν ήταν οι υπόλοιποι, δεν έχει νόημα να πούμε και πολλά. Όσο καλοί και αν ήταν επίσης ο Ocean Wisdom από το Camden, ο Ταφ Λάθος και ο Εθισμός.

Ο κόσμος είναι η αλήθεια πως το ευχαριστήθηκε δεόντως, από την αρχή μέχρι το τέλος και παρά τις απουσίες. Χόρεψε και τραγούδησε τα κομμάτια των Wu-Tang Clan χωρίς να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για το ποιοι ήταν ή δεν ήταν on stage. 

Ήταν το τελευταία μας live του πλούσιου, φετινού, συναυλιακού καλοκαιριού. Με το Release να αποτελεί εκ των πραγμάτων το πιο μεγάλο και πιο επιτυχημένο φεστιβάλ. Η Πλατεία Νερού έγινε δεύτερο σπίτι μας...

 

REVIEWS