Πήγαμε, είδαμε: Γιάννη Κότσιρα και Μίλτο Πασχαλίδη στο VOX

 
REVIEWS

Οι δύο καλλιτέχνες βρίσκονται μαζί στη σκηνή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς και αυτό είναι πολύ σημαντικό

Της Νατάσας Μαστοράκου

Ο Μίλτος Πασχαλίδης και ο Γιάννης Κότσιρας αποφάσισαν να παρατείνουν λίγο ακόμα το καλοκαίρι –βοηθάει και ο καιρός- και να συνεχίσουν την πετυχημένη περιοδεία τους στην Αθήνα.

Το αχτύπητο δίδυμο κάθε Σαββατοκύριακο εμφανίζεται στο VOX με την Κυριακή να μεταφέρουν το πρόγραμμα αρκετά πιο νωρίς για όσους εργάζονται και δεν μπορούν να ξενυχτήσουν (είναι για 6 μόνο παραστάσεις έως τις 19 Νοεμβρίου).

Οι ανοιχτοί χώροι όμως είναι πολύ διαφορετικοί από έναν μαγαζί όπου οι θαμώνες κάθονται στα τραπέζια, πίνουν και διασκεδάζουν. Υπό αυτό το πρίσμα το πρόγραμμα στο VOX στέφεται με απόλυτη επιτυχία. Ειδικά στο δεύτερο μέρος της βραδιάς το κοινό τραγουδάει μαζί με τον Μίλτο και το Γιάννη μεγάλα κλασικά λαϊκά τραγούδια, σηκώνει τα ποτήρια στον αέρα και δείχνει ενθουσιασμένο.

Το ίδιο ακριβώς σκηνικό που κατάφεραν και έστησαν οι καλλιτέχνες σε όλες τις στάσεις της περιοδείας τους μεταφέρεται και στο VOX. Μια μουσική γιορτή στην οποία πρωταγωνιστεί η καλή μουσική και μάλιστα άρτια εκτελεσμένη από μια καλή μπάντα. Ο Θύμιος Παπαδόπουλος, σταθερός πια συνεργάτης του Μίλτου, αφήνει το στίγμα του όπως και ο κιθαρίστας Κώστα Μιχαλός.

Οι δύο καλλιτέχνες βρίσκονται μαζί στη σκηνή σχεδόν σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Πρόκειται για ένα δεμένο σχήμα –ακόμα και αν δεν κατάφεραν με επιτυχία να χωρίσουν τους στίχους σε μερικά τραγούδια- που είναι ξεκάθαρη η εκτίμηση του ενός προς τον άλλο. Φωνές που μπλέκονται, είδη που εναλλάσσονται γρήγορα και μεγάλες επιτυχίες που το κοινό θέλει να ακούσει. Από το «Τσιγάρο» και τις «Κακές συνήθειες», μέχρι το «Κάθε φορά» και τις «Βυθισμένες άγκυρες».

Η διάθεση των δύο ερμηνευτών, αλλά κυρίως του Μίλτου είναι να τιμήσει συναδέλφους, τραγουδιστές και συνθέτες που δεν βρίσκονται πια ανάμεσά μας. Είναι φυσικά πάρα πολλές οι αναφορές στον Θάνο Μικρούτσικο, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια, αλλά και στον Δημήτρη Μητροπάνο. Με το «Πλανόδιο Τσίρκο» να συγκινεί τους θεατές αλλά και το «Φλασάκι» να μας θυμίζει τον Σάκη Μπουλά. Και οι δύο τιμούν τη μνήμη του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα με τον Γιάννη Κότσιρα να λέει αρκετά από τα τραγούδια που του έγραψε και τον Μίλτο Πασχαλίδη να ερμηνεύει συγκινητικά την «Απουσία».

Το πρόγραμμα στο VOX έχει στόχο να ενώσει κοινό και τραγουδιστές σε μια γιορτή με καλή μουσική και καλούς μουσικούς. Και το πετυχαίνει. Υπάρχουν βέβαια και οι θεατές που ακολουθούν χρόνια τους δύο ερμηνευτές και σίγουρα φεύγουν με πολλές ελλείψεις.

Έχουν ακούσει το «Έχω ένα καφενέ», το «Ένα όμορφο αμάξι με δύο άλογα», το «Έρωτας Αρχάγγελος» αλλά σίγουρα θα ήθελαν να απολαύσουν μερικά διαμάντια ακόμα από τις προσωπικές του δισκογραφίες. Ελπίζουμε την επόμενη φορά.

REVIEWS