Όταν η μουσική συναντά την πρόληψη

 
OPINIONS

Μια σημαντική πρωτοβουλία από γυναίκες για γυναίκες και όχι μόνο… θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου.

Αφροδίτη Παπακαλού

Το περασμένο Σάββατο στο Hollywood Bowl της Καλιφόρνια, με headliner την Taylor Swift, αστέρια της μουσικής τραγούδησαν ενάντια στον καρκίνο του μαστού. Στη σκηνή βρέθηκαν η Billie Eilish, η Becky G, οι The Jonas Brothers και η Marshmell σ’ ένα εντυπωσιακό line up. Η πρωτοβουλία του Radio.com με τον τίτλο «We Can Survive», είχε ως στόχο δύο δολάρια από κάθε εισιτήριο να δοθούν στην έρευνα για τον καρκίνο του μαστού.

Ως γνωστόν ο Οκτώβριος είναι ο Μήνας Πρόληψης και Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού και ευτυχώς και στην Ελλάδα υπάρχει ευαισθητοποίηση.

Στο πλαίσιο αυτό και προκειμένου να ενισχυθεί το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας και να ταξιδέψει το μήνυμα της πρόληψης σε όλη τη χώρα, η Κατερίνα Πολέμη προσκαλεί την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου την Παυλίνα Βουλγαράκη, την Κατερίνα Ντούσκα και την Μαρία Παπαγεωργίου να τραγουδήσουν μαζί ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Το ραντεβού έχει δοθεί στο προαύλιο του Ηρωδείου στις 20:00 όπου και θα ντυθεί μουσικά η συμβολική φωταγώγηση του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού.

Η συμβολική φωταγώγηση του μνημείου με εισιτήριο 10€, αποτελεί μέρος μια παγκόσμιας πρωτοβουλίας που υπενθυμίζει, για μια ακόμη χρονιά, τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού. Τα έσοδα της συναυλίας θα ενισχύσουν το έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας, δίνοντας τη δυνατότητα σε χιλιάδες γυναίκες σε όλη την Ελλάδα να πραγματοποιήσουν μια δωρεάν μαστογραφία μέσω της κινητής μονάδας μαστογράφου.

 

Και κάτι σημαντικό: σύμφωνα με την ιστοσελίδα cancer-society.gr κάθε 15 δευτερόλεπτα, κάπου στον κόσμο, μια γυναίκα μαθαίνει ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού. Στην Ελλάδα, ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας, με τον αριθμό νέων περιστατικών κάθε χρόνο να υπολογίζεται σε 4.500.

Η εκστρατεία ενημέρωσης των Estée Lauder Companies εστιάζει φέτος στην ανάγκη να δράσουμε, μέσα από ένα απλό, αλλά δυνατό μήνυμα με παγκόσμια απήχηση: Η ελπίδα για θεραπεία, μας ενώνει όλους. It’s #TimeToEndBreastCancer.

Περισσότερα για την συναυλία ΕΔΩ:

 

OPINIONS