Βρεθήκαμε στις δύο πρώτες συναυλίες του SNF Nostos

 
REVIEWS

Η αλήθεια είναι ότι τους Bomba Estéreo δεν μπορείς να τους βλέπεις καθιστός, ωστόσο λίγο πριν το τέλος και με την παρότρυνση της τραγουδίστριας Li Saumet, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να χορεύει

Της Αφροδίτης Παπακαλού

Μετά από έναν χρόνο απουσίας (το 2020 γνωρίσαμε την virtual εκδοχή του), το φεστιβάλ SNF Nostos, (μέχρι τώρα γνωστό ως Summer Nostos Festival), επέστρεψε.

Το SNF Nostos θα μας περιμένει μέχρι και την Κυριακή 29 Αυγούστου στο Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για μουσική, χορό, τέχνες, αθλητισμό, συζητήσεις και διάλογο.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν και οι πρώτες συναυλίες - η διοργάνωση ήταν άψογη και εννοείται ότι δεν χάσαμε την ευκαιρία.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Είχα κάνει ηλεκτρονική προεγγραφή καθώς είναι απαραίτητη και είχα το δικό μου Nostos ID το οποίο μπορεί να προσκομιστεί είτε σε έντυπη είτε σε ηλεκτρονική μορφή (Με το ίδιο ID θα μπορέσω να παρακολουθήσω και τις εκδηλώσεις όλων των ημερών).

Φτάνοντας στον χώρο ο θεατής θα πρέπει να δείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικό PCR ή Rapid test. Αν δεν είναι εμβολιασμένος το ΙΣΝ δίνει τη δυνατότητα διεξαγωγής δωρεάν Rapid test στα Rapid Stations που λειτουργούν σε δύο σημεία στην περίμετρο του ΚΠΙΣΝ, στην Εσπλανάδα και Υπαίθριο Πάρκινγκ Λεωφορείων ΚΠΙΣΝ κατά τις ημέρες του Φεστιβάλ από 08.00 το πρωί έως τις 24.00 τα μεσάνυχτα.

Στη συνέχεια φοράς το ειδικό βραχιολάκι, ενώ άνθρωποι του φεστιβάλ βρίσκονται παντού για να σε κατευθύνουν και να σου υπενθυμίζουν με ευγενικό τρόπο ότι η μάσκα δεν βγαίνει.

Κάπως έτσι βρέθηκα στο Κανάλι λίγο πριν τις 8 για την πρώτη συναυλία του SNF Nostos, του art-pop συνόλου The Irrepressibles. Έδειξα το ID μου, πήρα το εισιτήριό μου με την αριθμημένη θέση και κάθισα στα σκαλάκια.

Αναλογικά συνθεσάιζερ, ηλεκτρικά τύμπανα, κρουστά, έγχορδα και χάλκινα όργανα, κατέκτησαν την σκηνή σε ένα μοναδικό οπτικοακουστικό show – εμπειρία, με τον Jamie Irrepressible και την ομάδα του να παρουσιάζουν μεταξύ άλλων και τη νέα του δουλειά.

Μία ώρα έμειναν στην σκηνή με το κοινό να καλύπτει όλο το ηλικιακό φάσμα. Τους φανς πάντως τους ξεχώριζες.

Γύρω στις εννέα και τέταρτο πήρα τον δρόμο προς το Ξέφωτο εκεί όπου ήταν προγραμματισμένη η συναυλία των Bomba Estéreo. Έδειξα πάλι το Nostos ID και επέλεξα εάν θα καθίσω στο γκαζόν ή στις κερκίδες (και εδώ αριθμημένες οι θέσεις με την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων).

Η αλήθεια είναι ότι τους Bomba Estéreo δεν μπορείς να τους βλέπεις καθιστός, ωστόσο λίγο πριν το  τέλος και με την παρότρυνση της τραγουδίστριας Li Saumet, ο κόσμος σηκώθηκε όρθιος και άρχισε να χορεύει.

Η συναυλία του συγκροτήματος από την Κολομβία, μας χάρισε μια καλοκαιρινή βραδιά.  Ένας συνδυασμός ηλεκτρονικής μουσικής και ήχων της Καραϊβικής. Σχεδόν μιάμιση ώρα έπαιξαν με το ένθερμο κοινό να ζητάει διαρκώς τραγούδια.

Δεν σας αποκαλύψουμε πώς έκλεισε η βραδιά, αρκεί μόνο να σας πούμε πώς όταν θα τελειώνει η συναυλία στο Ξέφωτο, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κοιτάξετε προς τον ουρανό!

Και εννοείται μην χάσετε την ευκαιρία να βρεθείτε έστω στο SNF Nostos.

Απόψε στο SNF Nostos MELISSES & Friends

Δείτε ΕΔΩ το πρόγραμμα

REVIEWS