10 + 1 πράγματα από τη μεγάλη συναυλία των Guns N Roses

 
REVIEWS

Δεν έβγαινε η φωνή του Axl Rose, και τι έγινε δηλαδή;

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

O Τάσος Παπαϊωάννου ήταν αναλυτικός για όσα ζήσαμε το Σάββατο βράδυ στο ΟΑΚΑ με τους Guns N' Roses. Και η αλήθεια είναι πως ζήσαμε πολλά και καλά.

1) Επαιξαν τρεις γεμάτες ώρες, από τις 9 μέχρι τα μεσάνυχτα. Και θα έπαιζαν λίγο περισσότερο υπό άλλες, πιο φυσιολογικές ατμοσφαιρικά, συνθήκες αν κρίνουμε από το setlist συναυλιών τους σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

2) Πρέπει να μάζεψε γύρω στις 35 με 40 χιλιάδες κόσμο αν τα υπολογίζω σωστά.

3) Η οργάνωση μου φάνηκε εξαιρετική, με ανθρώπους αλλά και πανό έξω από το στάδιο να κατευθύνουν τον κόσμο προς τις θύρες και την αρένα. Δεν δημιούργηθηκαν ουρές και συνωστισμός, ο κόσμος μπήκε εύκολα, ενώ υπήρχαν και δεκάδες χημικές τουαλέτες (κάτω από τις κερκίδες) για όσους βρίσκονταν στην αρένα.

4) Ο ήχος του live ήταν δυνατός και καθαρός. Υπήρχαν εννοείται τα ηχεία της σκηνής αλλά υπήρχαν και πύργοι με ηχεία προς τα πίσω με αποτέλεσμα όλοι να ακούν πολύ καλά, όπου κι αν βρίσκονταν. Και πολύ δυνατά επαναλαμβάνω, πράγμα άκρως σημαντικό για μία τέτοια συναυλία. 

5) Το stage ήταν επιβλητικό, με δύο, πραγματικά ογκώδη, video wall εκατέρωθεν. Το video wall στην «πλάτη» της σκηνής πρόβαλε ως επί το πλείστον άσχετα βίντεο με γραφιστικά (συνοδεύοντας, φυσικά, το κάθε τραγούδι) αντί να μας δείχνει όσα συνέβαιναν on stage.

6) Πόσες stadium συναυλίες μπορεί να «σηκώσει» η Ελλάδα κάθε καλοκαίρι; Μία ή δύο; Του χρόνου ξεκινάμε τη σεζόν με μία μεγάλη τέτοια συναυλία, εκείνη των Coldplay.

7) Στους Guns είδαμε όλον τον καλό κόσμο που πάει σε τόσο μεγάλες συναυλίες. Ειδικά στις κερκίδες έβλεπες όλων των ειδών τους θεατές, άνδρες και γυναίκες. Υπήρχαν και μέταλ οπαδοί, υπήρχαν και παλιο-ροκάδες. Και πολλούς γονείς με τα παιδιά τους.

8) Ήταν η τρίτη φορά που τους είδαμε live στην Ελλάδα. Την πρώτη στο ΟΑΚΑ ζήσαμε μία τραγωδία. Η δεύτερη στο Terra Vibe ήταν καταπληκτική. Τώρα είμαστε κάπου στο ενδιάμεσο αλλά σίγουρα πάνω από τη βάση. Οι περισσότεροι σαφώς και θα έφυγαν ικανοποιημένοι από το σόου.

9) Ο Slash είναι μορφή και οφείλεται και σε αυτόν, σε πολύ μεγάλο βαθμό, η αξία των Guns N' Roses. Δεν μπορεί να γίνει τεράστιο ένα γκρουπ αν δεν έχει υψηλού επιπέδου κιθαρίστα. Για σκεφτείτε διάφορα συγκροτήματα του παρελθόντος, όλα έχουν μία ξεχωριστή προσωπικότητα στην κιθάρα, ανάλογου level με τον frontman.

10) Δεν έβγαινε η φωνή του Axl Rose το Σάββατο, οκ, αλλά και τι έγινε δηλαδή; Μικρή σημασία είχε αυτό. Άλλωστε ο ίδιος εμφανίστηκε με εξαιρετική διάθεση καθώς και φυσική κατάσταση οργώνοντας τη σκηνή απ' άκρου εις άκρον. Τίμιος και original ρόκερ.

10+1) Προσωπικά, βαρέθηκα. Δεν μου άρεσαν. Αλλά δεν είναι και του στυλ μου. Ετερον εκάτερον. 

 

REVIEWS